Kampta, çocuklar:
1.Günlerini İngilizceyi veya kariyer gelişimlerini öğrenmekle geçirirler:
Zorunlu sınıflar ekip oluşturma alıştırmalarının yanında eğlenceyi eğitsel değerlerle birleştirir. Bu modüller, değerlendirmelerle ve kişisel bir yaklaşımla öğrenim gelişimlerinin ilerlemesini sağlarken, toplumun gelecekteki liderleri için güven oluşturmak için tasarlanmıştır.
2.Aktarılabilir yetenekleri geliştirirler:
Çocuklar aşağıda belirtilen bir kariyerdeki gelecek başarısı için hayati önem taşıyan aktarılabilir yetenekleri geliştirir;
Bağımsızlık, kendini organize etme ve öz değerlendirme alanlarında güçlü yönler geliştirilmesi;
Geniş ölçekte yeni insanlar ve durumlar karşısında güven kazanma:
Kendi kendine öğrenme, zaman yönetimi ve başkaları ile çalışma için gerekli sorumluluğu edinme;
Çeşitli kapsamlardaki konular hakkında etkili argümanları sunma,dinleme ve konuşma alanında iletişim yetenekleri kazanma.
3.Günleri fiziksel olarak aktif harcarlar;
Çocuklar evlerde günlerinin çoğunu içeride ve genelde oturarak geçirdikleri için,kamp öncelikle onlara çeşitli aktiviteler ile hareket etme imkanını sunar. Kamp onlara kaya tırmanışı (2020 Olimpiyatları'na dahil edildiği ilan edildi) gibi farklı spor tecrübelerini yaşatır veya yüzme, tenis, futbol veya atletizm gibi istedikleri sporu yapma imkanını sunar.
4.Çeşitli kariyer olanaklarını tecrübe ederler;
Çocuklar okul müfredatlarında olmayan çeşitli akademik faaliyetlerde bulunabilirler, bu da onlara hiçbir şeyin imkânsız olmadığını ve tüm seçeneklerin onlar için geçerli olduğunu gösterme yoluyla teşvik ederek zihinlerini genç yaşta farklı seçeneklere hazırlar. Gelecek kariyer seçeneklerinde yaşanan yaygın hata, çocukların olasılıklarını sınırlayan seçeneklerin neler olduğunu bilmemesi gerçeğinin farkında olmamasıdır.
5.Başarıyı tadarlar ve daha fazla güven duyarlar ;
Kamp, çocukların okul hayatlarını şekillendiren akademik, atletik ve sosyal vs. benzeri rekabeti ortadan kaldırarak çocuklara kendine güven ve benlik saygısı yaratmaları için yardımcı olur. Başarılı olabilmeleri için rekabetçi olmayan aktiviteleri ve çeşitli imkanları ile, yaz kampı yaşamı çocuklar için ve gelecekteki gelişimleri için bir destektir.
6.Esneklik kazanırlar;
Çocukların bir yaz kampında aldığı teşvik ve beslenme türü, aksiliklere karşı koymak, yeni deneyimler kazanmak ve yeni bir şey denediklerinde gelişmeyi görmek için en iyi ortamı yaratır.
7.Teknoloji ile uğraşmaya ara verirler;
TV ve telefonlar ile uğraşmaya ara verilmesi, çocuklar yaratıcı güçlerini yeniden keşfetmeye ve gerçek dünyayla etkileşime girmesine yardımcı oluyor. Bu, toplumun gelecek liderlerini şekillendirdiğine inandığımız en hayati özelliklerden biridir. Teknolojiyle olan bağlantısını kesmek, onunla büyüyen çocuklar için neredeyse bir gelişmedir.
8.Yaşam boyu beceriler geliştirirler;
Kamplar çocukların spor yeteneklerini, sanatsal yeteneklerini ve macera becerilerini geliştirmeleri için doğru talimatları, ekipmanı ve imkanları sağlar. Bir yaz kampında sunulan çeşitli etkinlikler, çocukların yapmak istedikleri şeyi keşfetmelerini ve geliştirmelerini kolaylaştırır.
9.Kültürel bilinçlendirme yaratırlar;
Kamplar herkesin eşit temelde olduğu kültürel bilinçlendirme için doğru yaklaşımı sağlar. Çocuklar maksimum entegrasyon sayesinde diğer milletlerden çocuklarla kaynaşabiliyor ve bu onlara küçük yaşta bilinçlenmenin farkına varmalarını sağlıyor.
10.Daha bağımsız büyürler;
Kamp, çocukların ebeveynlerinin ve öğretmenlerinin yönlendirmeleri olmadan kendi kendilerine kararlar almak için mükemmel bir yerdir. Kampın güvenli, özenli ortamında günlük tercihlerini yönetmek, bağımsızlığı geliştirmenin en iyi yoludur.
11.Sosyal becerileri öğrenirler;
Kapalı bir toplulukla bir kampta olmak, herkesin birbiri ile işbirliği yapması ve birbirlerine saygı göstermesi gerektiği anlamına gelir. Çocuklar başkaları ile birlikte yaşarken, anlaşmazlıkları çözebilirler ve doğal iletişimin önemini kendileri görebilirler.
12.Gerçek arkadaş edinirler;
Kamp, çocukların en iyi arkadaşlarını edindikleri bir yerdir. Kamp, çocukları okulda baskı altında kaldıkları sosyal beklentilerden kurtararak, çocukları rahatlatmaya ve arkadaş edinmeye teşvik eder ve böylece kendilerinin güven kazanma imkânını yaratır.